יום ראשון, 29 במרץ 2020

סינייה בשרי או טבעוני מנה חגיגית לליל הסדר

אין ספק שליל סדר השנה יהיה השנה שונה מגפת הקורונה עשתה את שלה ומשרד הבריאות הודיע שלא יהיו ארוחות של משפחות מורחבות אלה כל משפחה בדלת אמותיה אבל אף אחד לא אמר שלא יהיה טעים, כנסו לקבוצת האוכל שלי פותחים שולחן ישתפו שם הרבה מתכונים טעימים המתאימים לארוחת החג, כמו סינייה קבב טלה טחינה של "אחוה" והשף אבי ביטון או סינייה עדשים טבעוני שלי 



סינייה קבב טלה עם ירקות וטחינה גולמית.

מצרכים (ל-2 מנות):

לקבב:

1 קילו בשר טלה טחון

1 בצל מגורד

צרור עלי כוסברה קצוץ

צרור עלי פטרוזיליה קצוץ

1 כף קמח מצה

2 כפות שמן זית

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית מלח

מעט כמון

לסינייה:

1 בצל פרוס לטבעות

4 עגבניות מגי שרופות

2 פלפלים חריפים

1 כף שמן זית

1/2 כוס טחינה גולמית ללא מלח של "אחוה"

מיץ לימון מחצי לימון

1/4 כוס מים

קורט מלח



אופן הכנה:

1. בקערה מערבבים את כל חומרי הקבב, הבשר, בצל מגורד סחוט מנוזלים, כוסברה, פטרוזיליה, שמן זית, קמח מצה, פלפל, מלח ומעט כמון.

2. במחבת המתאימה לתנור או טאבון מסדרים שכבה ראשונה של טבעות בצל, עגבניות ופלפל חריף ובוזקים מעל שמן זית.

3. לוקחים את תערובת הבשר ומפזרים אותה באחידות על גבי הירקות.

4. מכניסים את המחבת לתנור או לטאבון למשך 10-12 דקות.

5. מכינים את הטחינה: בבלנדר מוט מערבבים טחינה הגולמית, לימון, מים ומלח לפי הטעם, עד לקבלת טחינה קרמית ועשירה.

מוציאים את המחבת עם הבשר והירקות מהתנור, מזלפים מעל את הטחינה, ניתן לקשט בכמה עלי פטרוזיליה ומגישים

חג כשר ושמח!

אין תגובות:

פרסום תגובה