יום שני, 24 בפברואר 2020

אוזני המן במילוי עם טופ קרמבו

תמיד אחרי שיודעים למה להתחפש יש מין הקלה אבל אז מגיע ההודעה שמתקיים גמד ענק בעבודה / בבית ספר / בקבוצה בפייס .. באמת שלא משנה איפה -- חייבים לעשות משלוח מנות ורצוי טעים ומושקע.

אז קחו טיפ לחיים ממני לא חייבים להזיע בשביל לקצור מחמאות גשו למדפי הסופר המלאים בכל טוב ורכשו חטיפים והשקיעו באוזני המן חדשני מעשי ידכם ונצחתם את המערכת ;)

קבלו מתכון לאוזני המן בכל מילוי שתבחרו וטופ של קרמבו!
שעשיתי בסדנת אפייה לרגל פורים עם הקונדיטורית אור שפיץ ובחסות מיה - תעשיות מזון

מרכיבים ל-12 יחידות אזני המן ו-12 יחידות קרמבו


לבצק:
200 גרם חמאה קרה
300 גרם (2 כוסות) קמח
1/2 כפית אבקת אפייה 'מיה'
100 גרם אבקת סוכר (שקית) 'מיה'
1 כפית תמצית וניל 'מיה'
רבע כפית מלח
65 גרם (רבע כוס) חלב
40 גרם (4 כפות) קקאו 'מיה' - ליצירת בצק זברה (ראו בהמשך)

אפשרויות למילוי:

פצפוצי שוקולד 'מיה' מוממסים או מעדן פרי תות 'מיה' או חלוה או אגוזי פקאן או כל מילוי שתחפצו!



ואם באלכם על המילוי המקורי ממרח פרג:
150 גרם (כוס וחצי) פרג טחון 'מיה'
120 גרם (כוס ו-2 כפות) סוכר
15 גרם (כף) חמאה
10 גרם (כף) קורנפלור 'מיה'
200 גרם (3/4 כוס) חלב
30 גרם (שליש כוס) שקדים טחונים 'מיה'
50 גרם (חצי כוס) ביסקוויטים טחונים
1 כף דבש
1 כף תמצית וניל 'מיה'
קליפת תפוז מחצי תפוז

הכנת מילוי ממרח פרג:
מרתיחים וניל, חלב, קליפת תפוז וסוכר בסיר ומביאים לרתיחה, מוסיפים פרג ומבשלים. לאחר חמש דקות מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה. שמים בצד עד שמתקרר.


מצרכים למרנג:
200 גרם (5 ביצים L) חלבונים
100 גרם (חצי כוס) מים
360 גרם (כוס וחצי) סוכר
כפית / לפי הטעם תמצית אגוזי לוז


לציפוי הקרמבו:
150 גרם חמאת קקאו
250 גרם (שקית) שוקולד צ'יפס 'מיה'


אופן ההכנה
את כל המצרכים היבשים מעבדים יחד, מלבד הקקאו, במעבד מזון עד לקבלת מסה פירורית.
מוסיפים את המצרכים הרטובים ומעבדים כמה שפחות עד לאחידות בשביל לשמור על פריכות הבצק.
**אם רוצים לעשות בצק/זברה מערבבים חצי מהבצק ב4 כפות קקאו**
מרדדים, אם עשיתם עם קקאו תסדרו פסים ואז תרדדו שוב יחד,


מקררים 10 דק במקפיא, קורצים עיגולים , מסדרים על נייר אפיה מרווח.

בוחרים מילוי-ממלאים את העיגולים שקרצנו, מקפלים לצורת משולש ומהדקים היטב את הפינות.
מכניסים לתנור מחומם לטמפרטורה של 180 מעלות ל- 10-15 דק עד להתחלה של הזהבה.


אופן הכנה מרנג איטלקי: בקערת מיקסר שוקלים חלבונים.
בסיר קטן מרתיחים סוכר ומים עד שמגיעים לטמפרטורה של 117-118 מעלות ולאחר ההגעה לטמפרטורה הרצויה, מתחילים להקציף את החלבונים במהירות גבוהה.
כשהסירופ מגיע ל- 120-121 מעלות מוסיפים אותו לתוך החלבונים, תוך כדי הקצפה, בזרם דק.
מקציפים את המרנג במשך 10 דק לפחות, עד שהוא יציב מאוד וניתן לגעת בקערה (כבר לא רותחת) לקראת סוף ההקצפה מוסיפים תמצית אגוזי לוז – לא חובה.
לאחר שאוזני ההמן מתקררות, ומזלפים את המרנג בתנועות סיבוביות מעל אוזן ההמן.

לבסוף, כדי ליצור את הציפוי של הקרמבו מחממים בסיר קטן על אש נמוכה שוקולד צ'יפס וחמאת קקאו ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מחכים מעט לקירור והתייצבות התערובת ושופכים בעדינות את תערובת השוקולד מעל לאוזני ההמן עד לכיסוי מוחלט של המרנג.


עכשיו אחרי שיש לנו השקעה בטוחה במשלוח המנות גשו לאחד הסופרי ותעמיסו חטיפים ועוד הנאות טעימות :)

אין תגובות:

פרסום תגובה