יום שבת, 23 בנובמבר 2019

מרינה פטריות

קולולולולוששש חגיגות 30 שנה של פעילות לחברת "מרינה" – פטריות הגליל ולרגל החגיגות הוזמנתי, לא לא לעוגה אלה לחוות הגידול - חשיפה ראשונה של כל תהליך הגידול ולארוחת משתה של אין ספור טעמים של מאכלי פטריות, רגע היתה שם בעצם גם עוגה עם פטריות...
לטיול יצאנו

ומלא פטריות קטפתי ואכלתי
אבל רגע נתחיל מההתחלה ממש ממש מההתחלה 
תכירו את רומן בן שושן המייסד והבעלים של חברת מרינה על (שם אישתו) מותג ישראלי – גלילי פורץ דרך בתחום התוצרת החקלאית הטרייה, מוביל בייצור, פיתוח ושיווק בענף הפטריות, הירקות והפירות המובחרים בארץ, במושב חוסן, בגליל המערבי. 

רמו לקח אותנו לטייל בחוות הגידול, ממש כמו שאבא מטייל עם ילדיו ששואלים שאלות והוא מסביר ומרחיב, למדתי על הכנת מצע "קומפוסט" הייחודי לגידול הנבגים ועד להפיכתם לפטרייה לבנה ומשורטטת בחדרים סטריליים, 






על אופן קטיף הפטריות- אי אפשר להפסיק לאכול! 



אריזתן ועד לשיווקן לנקודות המכירה ברחבי הארץ.


בתום הסיור וכשהבטן מלאה בפטריות שמענו על ההתחלה של רמו בן שושן בגידול ובשיווק הפטריות הטריות בשנות ה80, מיד כאשר זיהה את הפוטנציאל בתחום, הקים רמו מחסן מאולתר בחצר האחורית של המשק הפרטי והחל בעזרת אשתו מירי ומספר עובדים מצומצם בפעילות מסודרת של גידול, אריזה והפצה של תוצרת פטריות טרייה מידי יום למושבי הצפון, אט אט התרחבה הפעילות לשווקים הסיטונאיים בצפון ובמרכז, לעסקים קטנים, מסעדות ואולמות, כאשר גולת הכותרת הייתה לכבוש נתח מפעילות הפטריות המשומרות ולהחליפן בדבר האמיתי –פטריות טריות. מגמה שהחלה במקביל ברחבי העולם. 
בתחילת שנות התשעים, החלה התרחבות מדורגת בתחום שיווק הפטריות על ידי סוכני מכירות בשטח והפצה ארצית בתחילת שנות האלפיים, התאפיינו בתאוצה הולכת וגוברת של השוק הקמעונאי בארץ, רשתות השיווק הגדולות.
כיום מרינה הינה החברה הגדולה בישראל לגידול ושיווק של תוצרת חקלאית טרייה ירקות ופירות, לחברה חוות לגידול פטריות, מתקנים לייצור מצע גידול לפטריות ומעל 1500 דונם של גידולי ירקות עליים שונים בכשרות רגילה ומהדרין ללא חרקים ותולעים בהשגחת הרב אפרתי והרבנות ירושלים. 
לאחרונה נכנסה חברת מרינה למיזמים חדשים בתחום מוצרי המזון המעובדים, דהיינו ייצור תוצרת גמורה – על בסיס פטריות טריות שנקטפות בבוקר ומשנות צורה להמבורגר טבעוני, טרי וטעים, סטייק פורטובלה, פטריות ממולאות ומפעל סלטים טריים. בחברת מרינה מועסקים היום כ-700 עובדים ברחבי הארץ.

לאחר מכן התכנסנו לארוחת צהריים על טהרת הפטריות -- ואיזה ארוחה! כל כך מגוונת וטעימה כששפייפ של מרינה הכינו 


המבורגר, שווארמה, עראיס, שיפוד פטריות ואננס צלוי, מופלטה עם מילוי פטריות, ריזוטו--אמאלה כמה טעים! ולקינוח כנאפה.









אין ספק שיש הרבה מה לעשות עם פטריות טריות.
 חפשו את הסלסלות של מרינה בשווקים ותהנו!

תגובה 1:

  1. A very good and informative article indeed . It helps me a lot to enhance my knowledge, I really like the way the writer presented his views. I hope to see more informative and useful articles in future.RZR Side Mirrors can am x3 side mirrors rzr rear view mirror umbrella bougerv

    השבמחק