יום חמישי, 3 במאי 2018

טירמיסו לימון

החיים נותנים לכם לימונים?
תעשו מהם את העוגה שמרימה, עוגה מושלמת, זאת שאני בקושי מצליחה להשאיר לילה במקרר לפני שהיא מתחסלת -  
תעשו טירמיסו אבל עם טוויסט -- טירמיסו חמצמוץ ומרענן עם לימון נענע.




 למתכון של הגירסה "הרגילה" של הטירמיסו תלחצו כאן

מתכון לעוגת טירמיסו לימון אחת או 8 כוסות אישות 


מצרכים:

- 2 לימונים סחוטים רבע כוס סוכר ורבע כוס מים מבושלים על האש - עד שהסוכר נמס , ואז לקרר היטב -- למי שיש מזל ויש לו מיץ לימונצ'לו איטלקי אז למהול חצי כוס עם חצי כוס מים 
- חבילת בישקוטים
- מארז מסקפונה של תנובה
- חצי חבילת בלילת  גבינה לעוגות של תנובה
- שמנת מתוקה להקצפה של תנובה
- חבילת אינסטנט פודינג וניל
- כוס חלב
- טיפת תמצית וניל
- חצי כוס סוכר -- מסתבר שלא חובה, שכחתי להכניס והעוגה יצאה מעולה
- גרידה מלימון שלם - תקפידו רק את הצהוב ולא את הלבן שהוא מר
לקישוט פרוסות לימון ועלי נענע או מנטה 

ההכנה:
1. מבשלים את הסירופ ומקררים
2. בקערה אחת מקציפים את השמנת מתוקה עם האינסטנט פודינג, הסוכר, החלב והתמצית וניל.
3. בקערה שניה מערבבים היטב את המסקפונה עם בלילת הגבינה וגרידת הלימון



4. מאחדים בין הקעריות
5. טובלים את הבישקוטים בסירופ ומסדרים שכבה ראשונה בתבנית או בכוסות האישיות





6. יוצקים מחצית מהבלילה על הביסקוטים



7. ושוב מסדרים שיכבת בישקוטים ושכבת בלילה
8. מכסים ומכניסים למקרר לפחות ל8 שעות, לילה עדיף



9. לפני שמגישים מקשטים בפרוסות לימון ועלי נענע




וזהו יוצאת עוגה מושלמת לשבועות ובכלל 
תהנו!

2 comments: