יום שני, 16 באפריל 2018

עראיס טבעוני

תסבירו לי למה, ברוב הפעמים, כשאין לי זמן להכין אוכל יוצא לי האוכל הכי טעים??
ככה בדיוק קרה לי עם העראייס שהכנתי - 15 דק' עבודה ויצא סופר דופר טעים!
אז, מה לא אעשה בגירסה טבעונית לטבעוני שלי?
בטח שכן! 
קבלו את המתכון הסופר זריז לארוחה סופר טעימה 




עראיס / ערייס טבעוני מצרכים 
למילוי:
בשר טחון מן הצומח 
בצל מגורד - כולל הנוזלים שלו
חופן פטרוזליה , חתוכה גס או דק מאוד לפי איך שאוהבים
פפריקה
פלפל שחור
מלח 
ראס אל חנות 

שמן זית

פיתות 
טחינה 



לערבב הכל היטב לתוך קערה , אני משאירה חצי שעה במקרר על מנת שכל הטעמים שיספגו.



חוצים את הפיתות 
וממלאים בתערובות - לא המון אבל הרבה :) 
בנתיים, מחממים מחבת פסים על גז גבוה // או שעושים את זה על מנגל. 
לוחצים את הפיתה שיכנס הכל ולא יגלוש החוצה.
בצלחת עמוקה שמים שמן זית וטובלים כל חצי פיתה בשמן מכל הכיוונים
"מטגנים" כל חצי פיתה במחבת , מכל הכיוונים בערך חמש דקות



מעבירים לתבנית ולתנור לעוד 10 דקות - לא חובה אבל רצוי.
בנתיים מכינים את הטחינה, 


הפעם השתמשנו בטחינה האורגנית של אחוה, בעלת הערכים הערכים התזונתיים והבריאותיים מהגבוהים בקטגוריה – עשירה בסידן, ברזל וסיבים תזונתיים וללא תוספת מלח 

מוצאים מהתנור, מסדרים בצלחת מטפטפים המון טחינה מעל 
ואוכלים!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה