יום רביעי, 28 במרץ 2018

יקב טורא ומרכז המבקרים פותח את שעריו בחול המועד פסח לסיורי משפחות וטעימות יין


חצי שעה נסיעה מתל אביב וזה הנוף שתראו


כן! יש לנו ארץ נהדרת
לפני כשבועים הצטרפתי כמוזמנת לסיור ביקב טורא ולאזור כולו

התחלנו בתצפית מהממת על האזור ב "מרפסת של המדינה" 



עם הסברים מאבי המדריך על הנראות בתצפית  על גוש דן, השרון, מישור החוף, השפלה ולעיתים גם ירושלים



משם המשכנו ליקב, בו פגשנו את ורד בן סעדון שיחד עם בעלה ארז היינן בעלי יקב טורא.



במהלך ארוחה טעימה - חלבית/דגים  שכללה לחמים תוצרת עצמית, לחמניות, 4 סוגי גבינות תוצרת עצמית, סלטים שונים, חציל בטחינה, מטבלים, קיש בטטה, קיש עגבניות וקיש חצילים, דג סלמון, והרבה קינוחים טעימים.
צילום מיכל מ con delight

צילום מיכל מ con delight



שמענו הסברים על הפעילות שמתכננים באזור בחג הפסח: 
מרכז המבקרים של יקב טורא פותח דלתותיו בחול הוד פסח ללא תשלום עם מגוון פעילויות לילדים ולהורים: טעימות יין ושמן זית תוצרת יקב טורא ללא תשלום, מפגש עם ורד וארז בן סעדון בעלי היקב שיספרו את סיפור הקמת היקב, הכרת עולם היין על רגל אחת: מהו תהליך ייצור והפקת יינות, אילו יינות מתאימים למאכלי בשר ו/או למנות חלביות?, מהם הזנים השונים של יינות אדומים ולבנים? תהליך הביקבוק והשעם ועוד. לילדים יוקרן סרט מתואם לילדים המסביר מהו תהליך ייצור היין ביקב.

מרכז המבקרים של יקב טורא פתוח בחוה"מ פסח בין השעות 09:00-17:00. הכניסה ללא תשלום.



היקב שהוקם בשנת 2003, ומהבציר הראשון יצרו 1200 בקבוקים, גדל בהתמדה ועד לבציר 2017 הגיע היקב לייצור של כ – 100,000 בקבוקים בשנה. 

כרמי היין נטועים החל משנת 1997, ביישוב ברכה. הכרמים התגלו ככרמים מהאיכותיים ביותר בארץ, הם נהנים מטרואר ייחודי ונדיר ומתנאי גידול אולטימטיביים. תנאים אלו נובעים ממיקומו של הכרם על הר בגובה 850 מטר, החשוף לרוח המערבית. הערפל השורה על הכרם עד שעות הבוקר המאוחרות ומזג האויר במקום (16 מעלות בלילות הקיץ עם לחות של 98%, ומינוס 4 מעלות בחורף ולפעמים גם שלגים) חברו יחד עם אדמת הטרה-רוסה הסלעית ומעניקים לענבים איכות יוצאת דופן שהפכה לשם דבר באזור וברחבי הארץ. זהו מיקום אופטימלי לגידול ענבי יין משובחים, מרוכזים ואיכותיים. כל מגוון יינות היקב מאוזנים, בעלי טעם וארומה ייחודיים ובכך מבטאים את השילוב הנכון בין תנאי גידול מצוינים, ידע ואהבה רבה לאדמה ומבטיחים הנאה מירבית לצרכן.

בכרמים גדלים 14 זני הענבים הפופולריים: קברנה סוביניון, קברנה פרנק, מרלו, שיראז, פטיט ורדו, פינו נואר, שרדונה, סוביניון בלאן, גוורצטרמינר וויוניה, מהם מייצרים ביקב 3 סדרות שניים-עשר סוגים של יין. סדרת הבסיס היא ‘מאונטן ויסטה’ ובה יש את רוב התוצרת של היקב, ובסך הכל שישה יינות: פינו נואר, בלנד אחד, שני לבנים שאחד מהם חצי יבש, רוזה ויין קינוח עדין.

בסדרה הפרימיום ‘מאונטן הייטס’ יש ארבעה יינות נוספים: קברנה, מרלו ושיראז, אליהם מצטרף ה’פורטורא’ – יין בסגנון פורט שטעמו מעולה (20% אלכוהול). יין הדגל של היקב הינו ’מאונטן פיק’ –שהינו בלנד בסגנון בורדולזי שנעשה מארבעה זני ענבים: קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק ומלבק, שנבצרו מהחלקות המובחרות של היקב, ויושנו בחביות עץ צרפתיות חדשות במשך 22 חודשים. יין פירותי, כבד ומאוזן.

היין  שוכב תקופה ממושכת בחביות, עובר תהליך יישון במרתפי היקב וזוכה בפרסים רבים בארץ ובעולם, ביניהם מדליית כסף בתחרויות כמו: "דיקנטר", "וינאליס", "אשכול הזהב ".

ביקב פועל מרכז מבקרים, המכיל עד 55 איש, בו ניתן לסייר, לטעום ממבחר יינות היקב ואף ליהנות מארוחה בשרית/חלבית בתום מראש, 
ארוחה חלבית נעשית בעבודת יד של משק צימרמן מאיתמר- כל הגבינות והירקות אורגנים

ארוחת טעימות יין ( 3 יינות ושמן זית ) 25 ₪

ארוחה עם גבינות ,לחמים, ממרחים, סלטים וחציל יינות ושמן זית – 110 ₪
ארוחה כוללת קישים 130 ₪
ארוחה כוללת קישים ודגים 165 ₪
ארוחה בשרית מתחילה ב 150 ₪

כמו כן ניתן לרכוש במקום את שמן הזית המעולה שמופק בבית בד במקום, ומוצרים נוספים במחירים מיוחדים.




את היינות אפשר לרכוש בחנויות המובחרות ובחנות האון ליין: https://shop.turawinery.com/

כשרות היין היא של OU, של הרב אונגר ושל הרב המקומי, בד''צ בית יוסף

סיימנו את הסיור במעיין איל - שיושק בחוה"מ פסח



 המעיין הוא לזכרו של אייל יפרח ז"ל (אחד משלושת הנערים שנחטפו כשעמדו בטרמפיאדה בצומת גוש עציון בדרך מהישיבה לביתם) . 


המעיין המלאכותי צופה אל עבר הרי השומרון הירוקים ובנוי בצורת אייל, וסביבו ציליה, מדשאה, פינות פוייקה ומנגל ושולחנות פיקניק לטובת המטיילים. הכניסה למעיין ללא תשלום.



לפרטים והזמנות : יקב טורא: 02-6508882   ורד 052-7966613
מייל: info@turawinery.com

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה