יום שבת, 17 בפברואר 2018

לחיים עם יקב היוצר

 "לחיים!", "!cheers", Prost",  "Skål",  "Santé",  "Sláinte", "Iechyd Da" , "Salute", "Cin cin", "Tin tin",  "Saúde", "Salud",  "יה מס",  "קנפאי",  "sharafe".......
לא משנה באיזה שפה תגידו רעש צלצול נקישות הכוסות יהיו דומות.
השבוע הרמנו לחיים בארוע ההשקה של יקב היוצר שהינו  יקב בוטיק משפחתי שנוצר משיתוף פעולה בין משפחת שור, משפחת הייננים הוותיקה בארץ המייצרת יין החל משנת 1847, לבין פיליפ ליכטנשטין, יינן צרפתי מהמוערכים בארץ שעלה לישראל עם החלום לייצר יין איכותי.
היקב מאמין שיין הוא יצירת אומנות והיינן הוא זה שיוצר אותה.



ולצורך יצירת האומנות של היין הראשי, פליפ ליכטנשטיין המשפחה נטעה כרמים בכל איזורי היין המובחרים בארץ החל מהגליל העליון בצפון ועד רמת הנגב בדרום מתוך הבנה כי בכל חלקה מתקיימים תנאי גידול עם מאפייני פרי שונים, המתאימים לסוגי יין מגוונים. כל כרמי היקב עומדים תחת פיקוח קפדני של צוות היקב בכדי לוודא תנאי גידול מיטביים לכל גפן וגפן. יינן היקב מקבל חירות יצירתית לשלב יינות הנוצרים מחלקות שונות, צפון ודרום, וזנים שונים לכדי יצירה אישית אמנותית המבטאת את החזון האישי שלו ללא מגבלות של מסורת והרגלי העבר.

בתכנון היין שם לעצמו ליכטנשטיין כמטרה לתת לטעם הפרי לשלוט בתמהיל הטעמים, על פני הדומיננטיות של טעמי העץ. יינות "היוצר" עברו תקופות התיישנות שונות בחביות עץ אלון, תוך בחירה ספציפית של סוג וגיל החביות בכדי לשמור את טעמי החבית, אך לא לאבד את ביטויו של כל זן. היקב פיתח מומחיות ייחודית בזנים ים-תיכוניים הנפוצים בעיקר בדרום צרפת, איטליה וספרד, הבאה לידי ביטוי בסדרת 'ליריקה' הים תיכונית שמציג היקב.


יין היוצר מופץ ונמכר בארץ וברחבי העולם, ומהווה עדות וחותם איכות לתעשיית היין הישראלית.
טעמו הנגיש מחד של היין ומגוון הזנים מאידך קולעים לטווח רחב של קהלים ואוהבי יין מכל העולם משבחים אותו.
בין שאר היינות הטעימים שטעמנו בערב ההשקה טעמנו גם את ן גוורצטרמינר 2017 , תחת סדרת וירטואוזו מעוטרת הפרסים.

 וירטואוזו גוורצטרמינר 2017 – יין לבן חצי יבש, מעודן ורענן, מלא טעמים ומהנה, מתיקותו מרומזת והוא מציג ניחוחות אקזוטיים ומאפייני טעם ארומטיים של ליצ'י  וקיווי, תבלינים, שושנים ופריחת תפוזים.וירטואוזו גוורצטרמינר מבית יקב היוצר מוכן להגשה ושתייה כעת, וצפוי להיות במיטבו ולשמור על איכותו בשלוש השנים הקרובות.

וירטואוזו גוורצטרמינר 2017  הוא יין בעל נוכחות המאפשרת שילובו עם מנות מגוונות כגון: מלוחים לאפריטיף, מנות דגים, עם מנות אסיאתיות: ספרינג רול ותבשילים עם ג'ינגר, עם שוקרות  גארני - המאכל המקומי בחבל אלזס שבצרפת, עם גבינות מבושלות בעלות אחוז שומן גבוה וטעם בולט כמו רוקפור או מונסטר.
וירטואוזו גוורצטרמינר 2017 של יקב היוצר עשוי מענבי גוורצטרמינר הגדלים באזור הנגב הצפוני - אזור המניב ענבי  גוורצטרמינר באיכות גבוהה בשל האוויר הקר היורד בלילה מהרי חברון הקרובים, המאפשר הבשלה נאותה של הזן.
במקור יין גוורצטרמינר מופק מענבי גוורצטרמינר שמקורם בצדו הצרפתי של עמק הריין.

 תעודת זהות: שם: יין גוורצטרמינר 2017, סדרה: וירטואוזו, יקב: היוצר. סוג היין: לבן חצי יבש
נתונים: 11.5% אלכוהול,  חומצה (גר'/ל') 7.7,  מחיר מומלץ: 49.90 ₪. להשיג ברשתות השיווק.
                              
סדרת וירטואוזו (Virtuoso) של יקב היוצר הינה סדרה עטורת פרסים (מדלית כסף – אשכול הזהב 2017, מדלית זהב – בסט ווליו 2016 ופרסים נוספים) מבוססת על שלושה זנים אדומים מובילים: קברנה סוביניון, מרלו ושיראז ויין לבן: גוורצטרמינר. 
באותו ערב  שגיא קופר, עיתונאי ומבקר יין ומשקאות. המרקקה היומית,שיתף אותו על איך מתאימים יין לאוכל, והכי התחברתי לכלל בסיס הראשון שלו -- 
  • לכו על מה שטעים לכם, גם אם הוא לא 'מתאים למה שכתוב בעיתון'.

וליתר הכללים:
 - באופן כללי, רצוי שהיין יהיה חומצי יותר מהאוכל. כך הוא ישמור על רעננות המנה, והחיך לא יתעייף.
 - (בעיקר באוכל חריף או מתובל,) רצוי שהיין יהיה מתוק יותר מהאוכל וגם על הצד הפחות אלכוהולי.
 - כמו בהרבה דברים בחיים, גם בעולם הקולינרי, שני הפרטנרים – האוכל והיין – צריכים להיות בעלי עוצמות שוות. כך, האחד לא יאפיל על השני.
 - לרוטב יש חשיבות רבה יותר מזו של המרכיב העיקרי במנה: התאימו את היין לרוטב, ולא לסוג הבשר.
 - חומציות, מרירות וחריפות – מתנגשות. לכן למשל אגוזי מלך וסוביניון בלאן לא מתאימים.
 - יינות אדומים מתאימים יותר למאכלים בעלי טעמים עוצמתיים.
 - יינות לבנים יבשים מתאימים יותר למאכלים בעלי טעמים עדינים.
 - יינות טאניים יאוזנו היטב על ידי מאכלים שומניים.
 - יינות לבנים, יינות רוזה ומבעבעים מתאימים לשילובים שאינם חופפים (חשבו על גלידה וניל ולימון).
 - יינות אדומים מתאימים יותר לשילובים שמבוססים על זהות טעמים (חשבו על צלי בקר בפטריות).  

לחיים!! 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה