יום שלישי, 9 בינואר 2018

מוקפץ ירקות הכי קל ומהיר

מכירים את אלה שרק עושים פו והם כבר השיגו את המטרה ששאפו להגיע אליה, ולעומתם את אלו ששנים עובדים/ מתקנים/ מחדדים חודשים ואף שנים ולא מגיעים למטרה?
למה זה קורה?והאם יש נוסחת קסמים?
אז לא, אני לא מוכרת ולא יודעת על נוסחת קסמים שקיימת. 
אני יודעת שלכל מתאמן שמגיע אלי יש "זמן עיכול" משלו ומה שעובד על אחד לא בהכרח יעבוד על השני.
אבל יש לי נוסחת קסמים למוקפץ ירקות טעים טעים והכי קל



מצרכים וההכנה יחד כי זה ממש קל וברור:
כל הירקות שיש במקרר - כרוב , פלפל, גמבה, גזר, קישוא, סלרי, פטריות, סלק, נבטים, אפונה, תירס, שום, מי שאוהב חריף כדאי להוסיף פלפל חריף.......באמת שכל הירקות מלבד מלפפון ועגבניה, לחתוך לרצועות או טבעות או קוביות.

להקפיץ בווק מעט שמן שומשום/ בוטנים 
להכניס קודם את הירקות קשים יותר להקפיץ/לערבב ולהוסיף עוד ירקות עד שכל הירקות בסיר.

להוסיף את התבליות רוטב סצ'ואן המצויין של דורות - שכל מה שנשאר זה להכניס לווק ולא צריך להוסיף שום תבלין נוסף. אם רוצים אפשר אפשר להוסיף עוד רוטב סויה.
להוסיף מים - אני הוספתי 3 כוסות מים בערך 



לסגור את המכסה ולערבב מדי פעם, לבשל כ10 דקות

קטניות - למי שכמוני לא משרה ומנביט קטניות ומצד שני רוצה במתכון - כי זה מאוד בריא וטעים - אז קופסאת שימורים קטניות של מאסטר שף עושה את העבודה, אני השתמשתי בשעועית לבנה .


לערבב היטב ולבשל עוד כ5-10 דקות
ולהגיש,
אפשר על אטריות אורז - לבשל לפי ההוראות שעל האריזה




ואפשר על אורז לבן


בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה