יום שלישי, 30 בינואר 2018

שקשוקה טבעונית עם תוספות משדרגות

מי שמכיר אותי יודע שבעקבות זאת שהוספתי את הטייטל "מאמנת אישית " לשינוי, השגת מטרות, להעצמה ועוד.... אני שמה יותר לב לשינויים קטנים וגדולים, ובכלל הרבה יותר פתוחה לנסות, לחוות  ולטעום וממליצה זאת לכל הסובבים והמתאמנים שלי - תנסו גם, במקרה הגרוע ביותר לא תאהבו 
ככזה גם השקשוקה הטבעונית שניסיתי -מהההההה שקשוקה בלי ביצים??




אז כן! וזה ממש ממש טעים
נסו  את המתכון השווה הזה ואז תכתבו לי כמה שווה לנסות 


מצרכים:
חציל פרוס מטוגן - אפשר גם בתנור
קשוא פרוס לפרוסות של 0.5ס"מ לערך
6-7 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות
פלפל אדום/ צהוב חתוך לרצועות 
שום כתוש - 3-4 קוביות של דורות
פלפל חריף, לאוהבי החריף, לא חובה
כף רסק עגבניות 
כפית פפריקה
כמון, מלח, פלפל
פטרוזליה קצוצה
טחינה, אנחנו מתים על הטחינה של אחוה- המרקם הטעם! יש גם משומשום מלא


מעט שמן ומים

אופן ההכנה:
מטגנים קלות את פרוסות הקישוא, משני הצדדים.
לאוהבי החריף מוסיפים גם את הפלפל חריף
מוסיפים את רצועות הפלפל
מוסיפים את פפריקה מעררבים שלא ישרף
מוספים את הרסק עגבניות מערבבים ומסיפים חצי כוס מים
מוסיפים את השום , פרוסות החציל וקוביוות העגבניות. מבשלים כ10 דקות עם מכסה סגור
מתבלים כמון מלח פלפל לפי הטעם
מכבים את האש ומחכים כ5 דק' כשהמכסה סגור 
מפזרים המון טחינה, רצוי גולמית אבל אפשר למי שלא אוהב אפשר להכין את הטחינה גולמית  עם מים ולימון
מפזרים את הפטרוזליה

ואוכלים!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה