יום שבת, 20 בינואר 2018

קליפות תפוזים מסוכרות

השבוע ראיתי תמונה של קליפות תפוזים מסוכרות וזה ישר החזיר אותי לגן חנה, לריח שעלה מהמטבח בזמן בישול הקליפות, אני אפילו זוכרת שאז לא אהבתי את הטעם אבל נהנתי לדעת ולראות איך אפשר לאכול קליפה של תפוז. היום אני ממש אוהבת את הטעם
 התמונה המופלאה של דנה בעיקר העלתה בי הרבה זכרונות
אוכל זה הרבה פעמים זכרון, אנחנו זוכרים טוב יותר את הטיול שעשינו בזכות העוגה שאכלנו בבית קפה הצדדי, או שאנחנו מתגעגעים לאוכל של סבתא שאכלנו כשהינו קטנים..
וכדאי שליורשים שלי יהיו עוד ועוד זכרונות הכנו גם קליפות תפוזים מסוכרות
שאגב מתאימות מאוד לט"ו בשבט הקרב

מצרכים:
קליפות מתפוזים- תכינו קערה עם מים, ובמשך יומים שלושה,וכל פעם כשאתם מקלפים תפוז תחתכו לרצועות ותזרקו אותם לשם- חשוב להחליף מים כל 6 שעות בערך, ובימים חמים להכניס למקרר.
אפשר גם לעשות סוכריות מהתפוזים הסינים הקטנים 

500 גרם סוכר
½ ליטר מים
מיץ מלימון גדול
אופו ההכנה 
אחרי שחתכנו את הקליםות לרצועות , בערך חצי ס"מ, והשרנו אותם במים יום יומים, אפשר גם להחליף במים רותחים.
מבשלים את הקליפות במים, חדשים, פעמים שלוש - ברגע שהמים מבעבים מחליפים במים חדשים
עד שרוב המרירות יוצאת.
בסיר נקי מכינים את הסירופ - סוכר, מים ומיץ לימון, להרתיח 
מכניסים את הקליפות לסירופ מבשלים על אש קטנה בערך שעה וחצי , ולערבב מדי פעם.
טועמים - אם הקליפה רכה זה מוכן
מוצאים את הקליפות ומסדרים אותם לייבוש על נייר אפיה - שלוש שעות בחוץ או בתנור בחום נמוך מאוד. וזה מוכן
אפשר:
* אפשר גם לצפות בסוכר - לטבול את האצבעות בקערת סוכר ואז לתת להן להתייבש
*אפשר גם לצפות בשוקולד - להמיס שוקולד מריר במיקרו, לטבול את הקליפות לסדר על נייר אפיה ולהכניס למקרר


 מה אתם עושים עם זכרונות?

אין תגובות:

פרסום תגובה