יום ראשון, 31 בדצמבר 2017

מרק עגבניות טעים

כאשר אני עובדת עם מתאמנת שלי על המטרות שלה לשנה/5 שנים הקרובים היא מגלה שלחלק מהמטרות צריך להתכונן מראש ולחלק ממש לא, כי הן נגזרת ממטרה אחרת וברגע שנפרק את המטרה הראשונה המטרה השניה תושג!
(ברור, שיהיה צורך להמשיך את השגת המטרה הראשונה, אך המטרה השניה כבר הושגה כבדרך אגב)



ככה זה בדיוק בהכנת מרק עגבניות...
המטרה שלי שהנסיכים יאכלו יותר ירקות ---הם אוהבים מרק עגבניות ---- במרק עגבניות יש הרבה עגבניות ---- הם אוכלים יותר ירקות :)
(ברור, שאמשיך לחפש עוד דרכים שיאכלו עוד מגוון ירקות מלבד עגבניות)

אז קבלו את המתכון למרק עגבניות הכי קל ומהיר שיש, עם 2 תוספות שמעשירים את המנה
מצרכים:
1 ק"ג עגבניות
1 בצל קצוץ
4 שיני שום
2 כפות רסק עגבניות
כף סוכר
כף פפריקה
ליטר וחצי/שני ליטר מים חמים
מלח, פלפל לפי הטעם
מעט שמן לטיגון

ההכנה:
1. אפשר לחלוט את העגבניות, לסמן איקס בתחתית העגבניה שיהיה קל , .לקלף , ולבשל אותן בערך 7 דקות במים חמים לסנן ולקצוץ
אפשר לגרד את העגבניות בלי הקליפה
ואפשר רק לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות.

2. טגנו את הבצל, לשים לב לא לשרוף, לערבב כל הזמן
3. להוסיף את השום לטיגון- לערבב
4. להוסיף את הפפריקה והרסק העגבניות- לערבב
5. להוסיף את העגבניות והסוכר - לערבב 
6. להוסיף את המים- לבשל 30 דקות בערך על אש נמוכה
7. לטעום ולשפר - מלח פלפל
8. לטחון את העגבניות והשום - בטוחן ידני ישירות לסיר





9. להמשיך לבשל עוד כ20 דקות על אש נמוכה 

ולאכול!


ואפשר לשדרג את המרק 

לדוגמא בפתיתים


לעשות עד שלב 8 - ואחרי שהכל טחון/חלק להוסיף כוס פתיתים ולבשל עוד כ6-10 דקות.

ברילה , משיק בימים אלה פסטת פתיתים גם למרק,  בצורת כוכבים (סטלינה)  במרקם וצורה שילדים אוהבים במיוחד.


פסטה כוכבים שומרת על צורתה המיניאטורית גם לאחר הבישול, לכן מתאימה בדיוק לכף המרק. הפסטה מהווה בסיס איכותי לכל מנה, וניתן להשתמש בה במתכונים מגוונים: כתוספת מעשירה למרקים, כפתיתים שילדים אוהבים, עם תבשילי ירקות, תוספת לתבשילי קדרה חורפיים, מלווה ברטבים שונים ועוד.


ואפשר גם לשדרג בקרוטונים ולא הרגילים מלחם.... קרוטונים מ"מונבטים"
אם אתם לא מכירים את המוצר הגאוני הזה תקראו כאן 
מחממים את המונבטים בטוסטר או בתנור וחותכים אותו עם סכין 


ומוסיפים לקערת המרק.
מומלץ לגוון ולהחליף בין הטעמים של קרוטוני המונבטים המוצעים ולנסותם עם מרקים שונים. אפשר להפוך כל אחד מהמונבטים לקרוטונים!


בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה