יום שבת, 9 בדצמבר 2017

דונאטס שילדים מכינים וזוללים


אני זוכרת היטב כשהיורש הגדול היה מספיק יציב לשבת לבדו, התחלתי לתת לו ללוש בצק לעוגיות חמאה לפיצה (כן, גם המטבח זוכר היטב את כמויות הקמח שהיו פזורות לכל עבר).
עשיתי זאת בשביל לחזק את המטוריקה העדינה והגסה, אבל בעיקר זה היה הזמן שלנו יחד ליצור יחד, משהו טעים וזמן איכות מושלם לשנינו. מאז ועד היום אנחנו, גם עם היורש הקטן, נהנים לבשל לאפות ובעיקר לאכול.
זמן ההכנות הוא הזמן המתאים לנהל דו שיח, בזכות התשתית שמאפשרת "דרך אגב", הזאת אני יכולה לקבל תשובה מהיורשים על  ה כ ל - כשמתאמנת מתלוננת בפני שהיא מקבלת תשובות לקוניות "בסדר" "כן" "לא" אנחנו מבררות מתי השאלות נשאלות, ככה פתאום בחדר חקירה או באמצע דוח שיח ושיתוף .... תשאלו את עצמכם איך אתם הייתם עונים אם היו יורים בכם שאלות.

השבוע דברנו על .... סודי בנינו, אבל את מה שהכנו כדאי לכן להכין!!



דונאטס מקמח כוסמין אפוי במוליקייק עם ציפויים שווים



מצרכים :
50 גר' חמאה מומסת
1/4 כוס חלב
1 שקית סוכר וניל
1/4 כוס סוכר
1 כוס קמח כוסמין 
1/2 שקית אבקת אפיה 
* שמן לשימון המולטיקייק--לא לערבב עם שאר החומרים

לציפוי:

גביעי יולו שוקולד חלב של תנובה 
קצפת משמנת מתוקה של תנובה מעורבבת עם יולו
סוכריות לקישוט
ריבת דובדבנים
עדשים M&M 
אבקת סוכר
קוקוס
ועוד ועוד לפי החשק 


ההכנה:
1. מחממים את המולטיקייק
2. מערבבים היטב את כל החומרים לפי הסדר.
3. מעבירים לשקית זילוף.



4.משמנים קלות את התבניות - למטה ולמעלה, אפשר בספרי שמן ואפשר במברשת עם שמן.
5. מזלפים לתבניות


 

6. ממתינים 6-7 דקות
7. בנתיים מסדרים את כל המצרכים לציפוי בקעריות די שטוחות שיהי       נוח לטבול.
8. מוציאים מהמולטיקייק, טובלים ונהנים





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה