יום שבת, 9 בדצמבר 2017

ספינג' מלוח

איך אתם עם הרגלים?
שנים על גבי שנים בעצם מאז שאני זוכרת את עצמי סבתא שלי ז"ל ואמאשלי האלופה מטגנות ספינג', ומפזרות אבקת סוכר, ויוצא הכי טעי שאכלתם!
השנה אמרתי לאמאשלי משנים הרגלים - מאמנת לשינוי הרגלים אני או לא ?? עושים ספינג' מלוח


קבלו את הספינג' ממולא בפטריות, גבינה בולגרית, מוצרלה ושום 

מצרכים:
קילו קמח מנופה 
שקית שמרים יבשים - 25 גר
1-2 כפות שמן
2.5 כוסות מים פושרים
1/2 כפית מלח
1/4 כפית סוכר
**שמן עמוק לטיגון

למילוי:
פטריות מטוגנות, לספוג בנייר סופג שכל השמן יספג
גבינה בולגרית של פיראוס 
מוצרלה של תנובה חתוכה לקוביות קטנות 
תבלית שום של דורות

רוטב:
קרם פרש של תנובה מעורבב עם תבלית שמיר של דורות

ההכנה:
1. לערבב היטב את כל המצרכים לבצק- זה בצק דליל
2. לכסות ולהכניס למקום חמים, לתפיחה עד שיכפיל את ניפחו.
3. בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרי המילוי.
4. מכינים קערה עם מים להרטבת היד מדי פעם
6. מכינים את הסיר טיגון עם שמן עמוק ומחממים
7. כאשר הבצק מוכן קורצים ממנו חתיכות משטחים דק דק על היד 
8. ממלאים, בערך כפית, מהמילוי וסוגרים היטב


9. מטגנים 
7. סופגים בנייר סופג 
8. טובלים בקרם ומתענגים מכל ביס!


2 comments:

  1. אחחח כמה שאת מזכירה לי את סבתא שלי. היתה מכינה עם ביצב עין בפנים.
    הצלחת להוריד לי דמעה

    השבמחק
  2. אוהבת מירבי 😙 גם אצלי זה מאכל עם המון זיכרונות

    השבמחק