יום שישי, 17 בנובמבר 2017

קרקרים ביתיים מתוקים

בוקר אחד לקוחה מתקשרת ומבקשת להגיע לפגישת יעוץ על האתר שלה......... שאני אגיד לה לא? 
אבל אז הסתכלתי במזווה, במקרר ולא היה לי כלום שאוכל להגיש ליד הקפה אז הכנתי במהירות את הקרקרים הביתיים שמככבים אצלי בצנצנת על השיש קרקרים מלאי גרעינים ודברים טובים אבל בגרסה המתוקה...



כמעט אותו דבר כמו הקרקרים המלוחים בשינוי קטן 
המצרכים ל2 תבניות תנור סטנדרטיות:
3/4 כוס קמח כוסמין
1/4 כוס קמח "אגוז נמרי"/ טייגר נאטס
כוס שיבולת שועל
1/2 כוס שומשום
1/2 כוס פשתן
1/2 כוס גרעיני חמנייה
1/2 כוס גרעיני דלעת 
כוס חמוציות
כף סוכר חום
3 כפות שמן זית
3-4 כוסות מים  --- לפי הצורך

ההכנה ממש כמו בקרקרים המלוחים:

מערבבים בקערה את כל המצרכים מלבד המים
מוסיפים מים בהדרגה - הבלילה צריכה להיות מימית


מחממים תנור ל170 מעלות
מסדרים נייר אפיה על תבנית ושופכים מחצית מהכמות 
והכי חשוב! לשטח על התבנית בצורה אחידה - כך שהם יאפו במידה שווה


מכניסים לתנור ל12 דק'  
מוצאים וחותכים על גלגלת פיצה לריבועים או למעויינים או לכל צורה שתרצו - הקרקרים עדיין לא מוכנים, הם בשלב מוצק ולא נוזלי .

מכניסים לתנור לעוד 30 דק' בערך - כל תנור עם דרגת חום שונה אז תבדקו שהם עשויים (כך אני מחסלת חצי תבנית :) רק בטעימות )
מוצאים ומחכים ממש מעט שיתקרקו אבל לא יותר מדי ושוברים לפי הצורות שחתכתם


עכשיו יש מה לנשנש ליד הקפה :)
וגם ללקוחה יש אתר סופר יפה!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה