יום שלישי, 24 באוקטובר 2017

איך מכינים פסטה בבית ?

מעטים הם המתכונים שאני לא מוכנה לנסות מפחד שלא יצאו טוב - כי כמו שאמא שלי תמיד אומרת לי "שום דבר לא יהיה נורא, יש את כל המצרכים" אבל לא כך להכנת פסטה לבד בבית!
התוצאה הסופית היא שעשינו פסטה לבד!!! מלבד שהיא ממש יפה, יצא מושלם! וממה שחששתי מכל - ההכנה היתה הכי כייף כי בכל זמן ההכנה אני והנסיך הקטן שלי דברנו וצחקנו  וזה מה שיצא לנו

  




 אז קדימה אל תפחדו, כמוני, זה ממש ממש פשוט ואפילו ניתן לתיקון - כמו שלי קרה. ותכינו בצק לפסטה - שממנה הכנו גם רביולי וגם פסטה שניהם עם רוטב קסמים של דורות


המצרכים לבצק
500גר' קמח "סמולינה דורום איטלקית" של 'הטחנות הגדולות של א"י' 
ביצה אחת 
2 כפות שמן זית
כפית מלח 
כוס מים קרים -- פלוס מינוס לפי דרישת הבצק


המצרכים למילוי הרביולי 
גבינה לבנה
בולגרית וגבינה צהובה
(עוד מילואים טעימים  תרד, בטטה, ועוד כיד הדמיון שלכם)

המצרכים לרוטב 
טבליית רוטב עגבניות בזילוקום של דורות
2 כוסות מים

ההכנת הבצק
אפשר במיקסר ואפשר ידני
פזרו את הקמח על השיש וצרו גומה
שיברו את הביצה לגומא והוסיפו שמן ומלח


ערבבו מעט 
ואז הוסיפו מים לפי הצורך -(אני בתחילה הוספתי מעט מים ואחרי שהבצק נח במקרר, הוספתי מים והבצק גמיש מאוד) אז אל תחששו, הבצק צריך להיות נעים למגע, לא דביק ולא מתפורר.


עטפו את הבצק בנילון והכניסו למקרר לחצי שעה מנוחה.
לאחר המנוחה, חלקו את הבצק לכדורים 
וכל כדור רדדו במכונת הפסטה -- להתחיל מ7שלב  ולרדת בהדרגה עד שמגיעים לשלב 1-- זה ממש דקיק אז הרבה עדינות, ושוב לא קורה כלום אם יש "קרע" מקפלים את הבצק וחוזרים על הרידוד.

 
חותכים לרצועות - אפשרי במכונה ואפשרי עם סכין

לרביולי אפשר לחתוך ריבועים או עם קורצן 


למילוי הרביולי: בקערה מערבבים את כל מיני סוגי גבינות
לוקחים כפית מהמילוי ושמים באמצע העיגול, לוקחים עיגול נוסף ריק ומניחים על
 

מהדקים היטב בקצוות -  עם מעט מים כ"דבק".


לפסטה - רדדו את הבצק בצד המשושן של המכונה וצרו רצועות ארוכות 
וזהו! יש לנו פסטה ורביולי מוכנים, כעת מבשלים אותם

ממלאים מים בסיר מוסיפים מלח, כשאשר הם מבעבעים מוסיפים את הפסטה והרביולי , בנפרד ולא להעמיס
כאשר הרביולי מבושל הוא צף למעלה - ומציאים אותו
הפסטה צריכה כ6 דקות בישול -- לטעום - ולא לבשל הרבה - שתהיה אל דנטה
ולחלק הסופי לפני האכילה - רוטב


למרות שלא עבדנו קשה והיה ממש כיף בהכנת הפסטה תקלו עליכם עוד ובמקום לקצוץ לאדות לבשל ולחכות פשוט הוציאו מהקפיא את הרוטב הקפוא של דורות - עגבניות בזיליקום הוסיפו מים בשלו כמה דקות והוסיפו את הפסטה להטמעת הטעם של הרוטב
והגישו, בתאבון!!








על הקמח "סמולינה דורום איטלקית" המעולה:
טחנת הקמח הוותיקה 'הטחנות הגדולות של א"י' בחיפה משיקה "סמולינה דורום איטלקית", המיוצרת מחיטת דורום איכותית מסוג צהוב מעולה (Top Gialla), ומתאימה להכנת מתכוני פסטה מעולים!
הדורום היא חיטה קשה, עשירה בחלבון ובגלוטן. גרעיני הדורום נטחנים בטחינה גסה לסמולינה.
לדורום עמידות גבוהה בבישול ולכן היא מתאימה במיוחד להכנת מנות פסטה: פסטה רגילה במגוון צורות, רביולי, טורטליני, לזניה ועוד.

מחיר מומלץ לאריזת "סמולינה דורום איטלקית": 14-10 ש״ח (לאריזה של 1 ק"ג).

על הרטבים המוצלחים מאוד של דורות:


חברת "דורות" מפנקת אותנו מלבד מוצרי תיבול ארוזים במגשיות להקפאה גם במגשי רטבים - מעכשיו לא צריך לעבוד קשה בשביל רוטב סמיך טעים עם רכיבים טבעיים , פשוט מוצאים מהמקפיא מוסיפים מים ושמן ומבשלים.

מחיר מומלץ לצרכן: 8 – 12 שקלים לאריזות 80 גרם.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה