יום שלישי, 19 בספטמבר 2017

מוקפץ ירקות שילדים אוהבים להכין ולאכול

אני כבר למדתי............. כאשר הילדים שותפים להכנת האוכל קוראים שני דברים
- האוכל טעים יותר - נבדק מדעי בבלוטות הטעם שלי :)
- הם פתוחים לנסות טעמים חדשים ואכולים יותר.
כזה הוא המתכון מוקפץ ירקות ברוטב סצ'ואן



תוציאו את כל הירקות שיש לכם במקרר -- זמן מצויין לעשות ניקון :)
כרוב לבן, פטריות, סלרי, גמבה, פלפל, סלק, קולורבי, גזר , אפונה, תירס ..... ושום.



ההכנה
חותכים את כל הירקות לתוך תבנית חד פעמי בינונית


לרוטב אפשרי  לקרמל סוכר, סויה, דבש, בצל, ג'ינג'ר, שום ומחמאה .......... אבל יותר רצוי להוציא מהמקפיא את המארז
רוטב סצ'ואן של דורות - כי למה לעבוד קשה כשיש מוכן וטעים??
מערבבים 3 מלבנים עם 2 כוסות מים  ומוסיפים לתבנית הירקות 


מכניסים לתנור לחום של 220 מעלות לחצי שעה בערך - עד שהגזר מבושל 


וזהו!!
אפשרי לאכול ככה ואפשר להוסיף לאורז לבן או אטריות ביצים 


בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה