יום שבת, 1 בספטמבר 2018

דובשניות מדהימות כמו של פעם

מה אכתוב לכם שזה מהמתכונים שאני מתחרטת שהכרתי!!
דובשניות נמסות בפה עם טעם של דבש שלא מצליחים להפסיק לאכול אותם.


 

ואפשר גם לתת אותן ארוזות כמתנה טעימה ומפנקת


מצרכים 
כוס דבש
כוס סוכר חום
2/3 כוס שמן
מעט קינמון
2 ביצים
4 וחצי כוסות קמח מנופה -אם רוצים שהדובשניות יהיו קשות יותר להוסיף עוד 2 כפות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
2 כפיות סודה לשתיה

אבקת סוכר - לקישוט 

ההכנה 

ממיסים מעט את הדבש במיקרו - שיהיה נוזלי
טורפים יחד את כל שאר המצרכים, מלבד האבקת סוכר, ממליצה את הקמח בסוף, עד ליצירת בצק רך.
עוטפים את הבצק ומכניסים למקרר לשעה לפחות, כן אפשר גם ליום.
מוצאים את הבצק מהמקרר וקורצים כדורים - בינונים.
שמים את האבקת סוכרת בקערה וטובלים את הכדורים, אחד אחד, באבקת סוכר.


מסדרים את הכדורים בתבנית על נייר אפיה


ומכנסים לתנור ל12 דקות!! חשוב לא יותר - הן מתקשות באוויר מחוץ לתנור



שנה מתוקה!!

אני השתמשתי בקמח של "הטחנות הגדולות של א"י" שלכבוד ראש השנה, משווקת מהדורות חגיגיות ומוגבלות של קופסת פח לאחסון קמח ואריזה של קמח חיטה לבן בהיר, המוצעים בעיצובים מקסימים ומיוחדים לחג – חגיגה לעיניים!
 

הקופסה והאריזה מעוצבות בסגנון רטרו: קופסת הפח אדומה ועליה איור של תפוח עץ וברכת "שנה טובה". אריזת הקמח בגוון תכלת ועליה איור נוסטלגי של צנצנת דבש, עוגת דבש וברכת "שנה טובה ומתוקה". על כל אחת מהן מוצג מתכון משובח לעוגת דבש. קופסאות הפח המעוצבות מתאימות גם כמתנה חגיגית ומקורית לחג, ואפשר למלא אותן בעוגיות, סוכריות דבש, שוקולדים ועוד.  

האריזות המעוצבות הן חלק מסדרת "החגים", שהשיקה הטחנה לחגי ישראל וכוללת חמש אריזות: ראש השנה, חנוכה, פורים, שבועות ויום העצמאות. הסדרה זכתה בפרס הזהב לשיווק בתחרות האריזות העולמית היוקרתית WorldStar Packaging Award  לשנת 2015.מוצרי החברה כשרים בהשגחת הרבנות הראשית חיפה, ובכשרות מהודרת של בד"צ העדה החרדית ירושלים.
מחיר קופסת פח: 18 ₪. מחיר אריזת קמח לבן בהיר: 5-3 ₪ (לאריזה של 1 ק"ג).
להשיג בחנויות מובחרות ברחבי הארץ או להזמין במשלוח, דרך אתר החברה.
מידע על מיקום החנויות קיים בדף הפייסבוק של הטחנות הגדולות ובטלפון –
04-8672137.

ובסודה לשתיה של "סולווה" נושאת תקן ISO 22000 לניהול מערכות בטיחות מזון.
בנוסף להצהרת היצרן שהמוצר נקי לחלוטין מאלומיניום, המוצר נבדק גם במעבדת בקטוכם בארץ. תוצאות הבדיקה מראות שהוא נקי מאלומיניום ושהוא  יכול להתאים לנמנעים מגלוטן - שכן הוא נקי גם מתוספות עמילניות שונות.



סודה לשתייה (סודיום ביקרבונט (היא סוג של מלח נפוץ, המוכר לכולנו כאבקה גבישית לבנה ודקה המשמשת לאפייה ולבישול.
באפייה, משמשת הסודה לשתייה כחומר מתפיח. מאחר והיא מתחילה לפעול מיד כשהיא באה במגע עם חומר חומצי כלשהו (דבש, שוקולד, קקאו, יוגורט, שמנת רגילה, מיצי פירות ועוד), יש להוסיפה לבצק סמוך ככל האפשר לזמן האפייה. השימוש בסודה לשתיה להתפחה החל כנראה עוד אצל האינדיאנים בצפון אמריקה, אשר נהגו להוסיף לבצק אפר עצים מהמדורה (מכיל אשלגן ביקרבונט), והחומצה – הושגה באמצעות שימוש בחלב חמוץ, למשל.
בבישול, משמשת הסודה לשתייה לניטרול חומציות, כמו למשל של עגבניות ברוטב על בסיס עגבניות, או של חומציות הדבש בעוגת דבש. הסודה גם משמשת לריכוך בשר ולקיצור זמן הבישול של קטניות יבשות, כמו גם לריכוכן ולהפחתה של תופעות הלוואי שלהן. באריזות מזון מסומנת הסודה לשתייה בסימן 500E
בנוסף, משמשת הסודה לשתייה גם כחומר ניקוי, ובכך היא מקטינה את הצורך בשימוש בחומרים מזיקים. אפשר להשתמש בה לניקוי כלי מטבח, כלים סניטריים וכתמים על מגוון סוגי משטחים, לנטרול ריחות רעים, להברקת כלי כסף ועוד.
המוצר כשר בהשגחת הרבנות הראשית נחל שורק.

מחיר: כ- 16 ש"ח לאריזה במשקל 200 גרם.

2 comments: